Sigma 500mm: droomlens van sportfotografen

Sigma 500mm: droomlens van sportfotografen

Senta Bemelman 1023
Sigma introduceert bij de Photokina de 500mm F4 DG OS HSM Sports lens. Een droom van iedere sportfotograaf.

Bij sportwedstrijden of  dansvoorstellingen heb je over het algemeen een goede lens nodig om op afstand snelle beweging goed vast te leggen. Je ziet bij grote sportevenementen ook vaak indrukwekkende telelenzen de zijkant van het veld prijken.  

Sigma 500mm

De naam van de lens kan misschien vraagtekens oproepen, want wat betekenen die cijfers precies? 500mm is de brandpuntafstand van de lens. Hier lees je uitgebreid wat een brandpuntafstand precies is. Daarnaast staat ‘F4’ voor de diafragmawaarde. Het diafagma heeft invloed op de hoeveelheid licht die via de lens op de sensor van je camera terecht komt.

De 500mm is volgens de Japanse fabrikant gemaakt van een extreem sterk materiaal en is stof- en waterdicht. De frontlens is voorzien van een water- en oliewerende beschermlaag.

Kwaliteit en prijs

Het objectief biedt volgens Sigma een erg goede optische kwaliteit. Dit moet nog in de praktijk getest worden uiteraard. Zoals eerder al gezegd is dit een droomlens, want aan dit mooie stukje gereedschap hangt een aardig prijskaartje van € 6499,- en is in het eerste kwartaal van 2017 beschikbaar.
Meer info: sigmabenelux.com

 

afbeelding van Senta Bemelman

Senta Bemelman | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Senta