Siberische tijger haalt drone uit de lucht

Siberische tijger haalt drone uit de lucht

Fokelien Broekstra 734
Een drone is het perfecte middel om op een veilige manier een tijger in beeld te brengen. Deze dronepiloot deed dit daarom ook. Tot zijn grote schrik haalt de tijger zonder moeite de drone uit de lucht alsof hij even een vogel wilde vangen.

Tijgers in beeld

De tijgers die in beeld gebracht worden gebracht leven in gevangenschap. Zoals op de beelden te zien is zitten er een aantal forsere tijgers tussen die lekker in beweging kwamen door de drone. Ze zagen het als een prooi en renden als een gek achter het elektronische apparaat aan.

In beweging

De drone wordt door de verzorgers van de tijger gebruikt om de dieren in beweging te krijgen. Door ze rond te laten rennen zijn ze actief bezig en komt hun jagersinstinct naar boven. De tijgers worden door de drone alert en uiteindelijk weet een van de tijgers het apparaat uit de lucht te halen. De hele groep reageert hierop waardoor de hele groep zich rond de drone verzamelt. Ze gaan met de drone aan de slag alsof het een echte prooi is.

 

Rook

Uiteindelijk komt er rook van de drone af. De tijgers vinden dit beangstigend en nemen daarom snel afstand. Uiteindelijk hebben de verzorgers met een beveiligde auto de overblijfselen van de drone uit het terrein gehaald om te voorkomen dat een van de dieren het apparaat zou opeten.
 

afbeelding van Fokelien Broekstra

Fokelien Broekstra | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fokelien