Shocking: foto van 53.1 miljard pixels

Shocking: foto van 53.1 miljard pixels

Nadja Geskus 3744
Het Britse automerk Bentley bracht een wel heel bijzondere foto uit van hun nieuwe Mulsanne Extended Wheelbase. De foto is namelijk 53.1 miljard pixels groot.

53.1 miljard pixels

Het Britse automerk besloot wel heel groots uit te pakken met hun nieuwe Mulsanne Extended Wheelbase en deze foto. Het merk legt tegelijkertijd ook de nadruk op de details, die op deze foto goed tot zijn recht komen. Bentley maakte een ftoo van de auto op de Golden Gate Bridge in San Francisco om de auto te promoten. Doormiddel van een methode die een gigantische hoeveelheid detail vast kan leggen maakte ze deze foto. De foto bevat 53.1 miljard pixels. Even ter vergelijking: de camera van je smartphone, van 16MP, maakt ongeveer 3.300 keer kleinere foto’s dan dit.

Foto nieuwe Bentley Mulsanne 53.1 biljoen pixels groot

NASA

Deze fotografische methode die werd gebruikt is ontwikkeld door NASA, die deze methode gebruikte bij de Mars rover om zo grote panorama’s te kunnen schieten. Deze panorama's bestonden uit honderden aan elkaar gemaakte foto’s. En ook deze foto bestaat uit afzonderlijke foto's. Bentley gebruikte ongeveer 700 afzonderlijke foto’s die werden samengesteld tot één beeld. Je staat in de foto op zo’n 700 meter afstand van de nieuwe Bentley en kijkt er een beetje op neer. Vanaf dat punt kun je geheel inzoomen tot het logo op de passagiersstoel. Het logo op de stoel bestaat overigens uit 4500 steken.

Je kunt deze gigantische foto bekijken op de website van Bentley.

afbeelding van Nadja Geskus
Door: Nadja Geskus

Nadja Geskus | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Nadja

afbeelding van Henk Gianotten

Als uitsluitend de Bentley scherp is valt er weinig te beleven aan zo'n foto, vrees ik.