Seagate Backup Plus FAST - Razendsnelle compacte 4TB backup-schijf

jesse kraal 1021
Zoek je een externe harde schijf met veel opslagruimte, dan kom je al snel uit bij 3.5-inchmodellen met externe voeding. De Seagate Backup Plus FAST is een 2.5-inch USB 3.0-model die door de USB-poort gevoed wordt. Met opslagcapaciteit van 4TB uniek in zijn klasse.

Advertorial

Met de Seagate Backup Plus FAST krijg je zowel het gemak en het compacte formaat van een 2.5-inchschijf, als de enorme opslagcapaciteit die je gebruikelijk alleen bij grotere 3.5-inchvarianten vindt. Met maar liefst 4TB aan opslagruimte kun je bijvoorbeeld meer dan honderdduizend 24-megapixel raw-bestanden kwijt.

Dankzij de USB 3.0-poort gaat het overzetten van bestanden razendsnel, met overdrachtssnelheden tot wel 220MB/s. Deze extreme snelheid is mogelijk omdat Seagate in de behuizing twee 2TB schrijven heeft gecombineerd in een RAID 0-opstelling. Daarmee kan de doorvoersnelheid van de USB 3.0-poort maximaal benut worden.

De robuuste metalen behuizing, resistent tegen krassen en vingerafdrukken, geeft de Seagate Backup Plus FAST een stijlvol uiterlijk. Met ca 117 x 83mm zijn de afmetingen zeer compact en bovendien is er geen externe voeding nodig. Plug de harde schijf in de USB-poort en je kunt direct bestanden overzetten. Dat kan zowel op PC als Mac, je kunt deze systemen zelfs door elkaar gebruiken. Het is niet nodig om de schijf te formatteren.

Seagate Dashboard

Met de meegeleverde Seagate Dashboard software maak je met een enkele klik een backup van belangrijke bestanden, of stel je eenvoudig een automatisch backupplan in. De Dashboard software kan bovendien een backup maken van foto’s die je op Facebook en Flickr hebt staan, handig om ze snel terug te vinden. Bovendien kun je je iPhone of iPad via wifi met de Dashboard software verbinden, zo kun je ook de foto’s die op deze apparaten staan eenvoudig veiligstellen op je Seagate Backup Plus FAST.

Lezerstest

Een aantal lezers van digifoto Starter krijgen de kans de Seagate Backup Plus FAST HDD USB 3.0 4TB zelf aan de tand te voelen. We hebben inmiddels de testers geselecteerd, binnenkort lees je de resultaten op onze website.

Seagate Backup Plus FAST HDD USB 3.0 4TB

  • Opslagcapaciteit 4TB
  • Afmetingen 116.90 x 82.50mm
  • Aansluitingen USB 3.0
  • Stroomvoorziening via USB
  • Gewicht 307 gram
  • Garantie 3 jaar
  • Adviesprijs € 279,-
  • Info www.seagate.com

afbeelding van jesse kraal
Door: Jesse Kraal

Jesse Kraal | Redacteur

Jesse (26) is naast zijn werk als redacteur bij DIGIFOTO ook zelfstandig fotograaf. Je kunt rustig stellen dat fotografie, zowel digitaal als analoog, zijn passie is.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Bekijk alle artikelen van Jesse