Schattige zeehonden pup

Schattige zeehonden pup

Nadja Geskus 292
Drie jaar lang probeerde Alexey Trofimov zijn eerste foto van zeehonden op het ijs te maken. Maar omdat deze dieren verlegen en voorzichtig zijn, is het erg lastig om een mooi beeld van dichtbij te kunnen maken. Tot de fotograaf deze schattige pup ontmoet.

Zeehonden pup

Zeehonden op het ijs fotograferen is misschien niet zo makkelijk als je in eerste instantie zou denken. Het kostte Alexey Trofimov zo´n drie jaar voor ze haar eerste beelden kon schieten. Zeehonden zijn namelijk erg verlegen en voorzichtig. Maar na een aantal jaar stuitte de fotograaf op een prachtige zeehonden pup. ´Als een pup niet te bang is, dan wordt hij nieuwsgierig naar je. Dit was dan ook precies wat deze pup was,´ vertelt Alexey Trofimov. Toen de fotograaf er eindelijk in slaagde om dichter bij de pup in de buurt te komen, volgde er natuurlijk enorme blijdschap! ´Het was een bijzonder en zeer zeldzaam moment!´ De foto´s zijn gemaakt in de buurt van het Baikalmeer in Rusland.

Schattige zeehonden pup

Jacht

Vind je deze pup ook onwijs schattig? De manier waarop deze prachtige dieren behandeld worden is een minder schattig verhaal. Hoewel het misschien onwerkelijk lijkt, worden er jaarlijks nog steeds duizenden baby zeehonden neergeschoten of zelfs doodgeknuppeld. Daar houdt het alleen nog niet op. Sommige jagers gebruiken stokken met metalen haken of boothaken die ze in half bewusteloze pups slaan en vervolgens meters over het ijs meesleuren. Vervolgens laten ze de pups op het ijs achter, omdat ze er geen geld aan kunnen verdienen. Een verschrikkelijk horror verhaal die moet worden stopgezet.

Schattige zeehonden pup

Schattige zeehonden pup

Schattige zeehonden pup

Schattige zeehonden pup

Schattige zeehonden pup

Foto’s gemaakt door Alexey Trofimov

afbeelding van Nadja Geskus
Door: Nadja Geskus

Nadja Geskus | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Nadja