Samsung presenteert vijf nieuwe SMART-compactcamera's

sanne 1544
Samsung komt met vijf nieuwe SMART-camera’s. Daarmee kun je niet alleen foto's maken maar deze ook bewerken en delen. Bovendien belooft Samsung grote gebruiksvriendelijkheid.

De vijf nieuwe camera's die Samsung op de markt brengt moeten je het vooral gemakkelijker maken om mooie foto's te schieten én te delen. Het idee achter de camera's is dat ze dezelfde connectiviteit hebben als een smartphone. Met andere woorden: de apparaten moeten je met hun wifi-technologie in staat stellen al je foto's moeiteloos te delen via social media of streamen op je smart-tv.

Verder zijn de camera's uitgerust met de functie AutoShare waardoor je direct online back-ups kunt maken van je foto's of door kunt sturen naar je smartphone. Beeldbewerking verricht je via een touchscreen waarmee je toegang hebt tot handmatig in te stellen functies en presets. Tot slot zorgt Samsung voor een aantal leuke tools zoals de functie 'Best Face', waarmee uit een serie foto’s de beste gezichtsuitdrukkingen geselecteerd.

samsung

Samsung WB200F (Red)

5 x nieuw

De WB250F en WB200F hebben een klassieke vormgeving, maar bevatten geavanceerde technologieën. Beide modellen hebben 18x optische zoom. Met de 24mm groothoeklens leg je bovendien uitgestrekte natuurlandschappen vast. De modellen beschikken over een 14.2 megapixelsensor. De WB800F is een camera met een 21x optische zoom en 16.3 megapixels.

samsung

Samsung ST150F (White)

Compact en licht

De WB30F camera is de compacte variant van de WB800F. De camera is slechts 17 mm dik en bevat toch een 10x optische zoom lens en een 24mm groothoeklens. Ideaal voor alle light-travllers. Voor het maken van heldere foto’s bij slecht licht is er de ST150F, een camera met een F2.5 'Bright Lens', 5x optische zoom en 25mm lens. Foto's schiet je in 16,2 megapixels.

samsung

Samsung WB250F (White)

Info

De nieuwe Samsung SMART-camera’s zijn in verschillende kleuren verkrijgbaar vanaf eind februari/begin maart voor adviesverkoopprijzen vanaf 139 euro.  

afbeelding van sanne
Door: Sanne Ruhaak

Sanne Ruhaak | Redacteur

Sanne (1985) studeerde Literatuurwetenschap en Nederlandse taal en cultuur. Gewapend met een goede internetverbinding, een telefoon en een scherpe pen, verzorgt ze nieuwsberichten en achtergrondartikelen voor DIGIFOTO Starter. Zit ze niet achter haar pc, dan reist ze met haar kladblok het land rond voor interviews.

Bekijk alle artikelen van Sanne