Samsung Galaxy Camera 2

Samsung presenteert Galaxy Camera 2 met Android 4.3

Julian 1453
Samsung kondigt de Galaxy Camera 2 aan, een compactcamera met 21x optische zoom die net als de smartphones van Samsung beschikt over het besturingssysteem Android. Dat betekent dat je apps kunt gebruiken op de camera om foto's te bewerken en te delen.

De Samsung Galaxy Camera 2 is de opvolger van de eerste Galaxy Camera. Het nieuwe model beschikt net als zijn voorganger over een 16-megapixelsensor, 21x optische zoom met optische beelstabilisatie en een bereik van 23 tot 483mm. Je bedient de camera via een groot aanraakscherm, met diameter van 4,8 inch. Filmen kan in full-hd-resolutie van 1920x1080 pixels, met 30 beelden per seconde.

Nieuw ten opzichte van het vorige model is een snellere 1,6Ghz quadcore-processor, meer werkgeheugen (2GB) en een nieuwere versie van Android. De Samsung Galaxy Camera 2 draait op Android 4.3, dat is de op één na nieuwste versie van Android. Sommige smartphones en tablets draaien al op Android 4.4.

Ook is de batterij groter gemaakt, dat moet er voor zorgen dat je tot 400 foto's kunt maken op een acculading. De Galaxy Camera 2 beschikt over diverse Samsung 'Smart'-functies, waaronder een 'Selfie Alarm', dat er voor moet zorgen dat je bij het maken van een zelfportret er goed op staat. Dat doet de camera door snel achter elkaar vijf foto's te maken, waar je achteraf de beste uit kunt kiezen.

Samsung Galaxy Camera 2

Apps op je camera

Omdat de camera op Android draait, kun je net als op je smartphone apps installeren. Zo kun je bijvoorbeeld je foto's bewerken met Instagram of Snapseed, of ze direct versturen en delen via mail of Facebook. Geen zin in fotograferen? Dan kun je ook bijvoorbeeld een potje Angry Birds spelen op het toestel.

Uiteraard is voor het delen van de foto's een internetverbinding voor nodig. De Samsung Galaxy Camera 2 beschikt dan ook over wifi. Met nfc kan de Galaxy Camera 2 aan een smartphone of tablet gekoppeld worden, zo kun je deze apparaten gebruiken als afstandsbediening voor de camera. Ook gps is aanwezig, zodat je foto's worden voorzien van locatiecoördinaten en je ze achteraf eenvoudig terug kunt vinden op een kaart.

Samsung Galaxy Camera 2

Prijs en beschikbaarheid

Samsung komt met een witte en zwarte uitvoering van de slimme camera. De Samsung Galaxy Camera krijgt een adviesprijs van 449 euro en is te koop vanaf februari 2014.

Samsung Galaxy Camera 2