Samenwerking Huawei en Leica uitgelekt: smartphone met dual-camera

Samenwerking Huawei en Leica uitgelekt: smartphone met dual-camera

Wouter de Vink 942
Wanneer dit P9-toestel van Huawei en Leica daadwerkelijk uitkomt, zal dit baanbrekend zijn in de wereld van smartphones.

Vandaag de dag worden de camera’s op onze telefoon steeds geavanceerder en beter. Neem nou deze Huawei P9. Waar Huawei en Leica nu mee bezig zijn, is baanbrekend in de wereld van de smartphone-fotografie: de P9 heeft namelijk niet één, maar twee camera’s aan de achterkant zitten.

De telefoons van tegenwoordig zijn al vrij goed. Het is net alsof je een foto maakt met een echt toestel, al kunnen de eigenaren van diverse toestellen beamen dat er toch een hoop verschil in zit. Afgelopen februari kondigden telecombedrijf Huawei en Leica de samenwerking aan en de eerste beelden hiervan zijn inmiddels uitgelekt.

Zoals op de onderstaande afbeelding te zien is, krijgt dit toestel twee camera’s langs elkaar. Het lijkt er op dat Leica hierbij een flinke vinger in de pap heeft gehad. Wanneer dit toestel daadwerkelijk op de markt komt, zal het de eerste zijn met zulke camera-aspecten. Deze dual-camera schijnt met 12 megapixels te kunnen schieten. De exacte specificaties  van het toestel zijn nog niet bekend, maar in de wandelgangen gaat al rond dat het een 5,2-inch scherm zal hebben. afbeelding van Wouter de Vink

Wouter de Vink | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Wouter