Sacha de Boer op de Noordpool – Leven als fotograaf

Sacha de Boer op de Noordpool – Leven als fotograaf

MaartenJacobi 5300
Vandaag is de derde en laatste aflevering in het kader van I am Sacha online verschenen. In de video praat Sacha de Boer over haar reis naar Gjoa Haven, hoe ze te werk gaat als fotograaf en over de kwaliteiten van een geslaagde foto.

Voor het I am Sacha-project van Nikon ging Sacha de Boer naar Gjoa Haven, een geïsoleerd plaatsje op de Noordpool, om daar de omgeving en de bewoners vast te leggen.

In de derde aflevering uit het drieluik praat ze over haar leven als fotograaf in Gjoa Haven: "Het leuke aan fotografie is dat je een "one-man band" bent. Jij hebt alles in de handen en je moet het ook goed doen. Dat maakt het spannend.'


Foto © Sacha de Boer

Sacha de Boer over een geslaagde foto

Ook laat ze zich uit over de kwaliteiten van een geslaagde foto: 'Soms weet je op het moment dat je een foto maakt: dit is hem. Dan past alles in elkaar als een soort puzzel. De lijnen in zo'n foto kloppen, het verhaal klopt, de kleuren kloppen, de vlakverdeling.'

De derde aflevering is nu te bekijken op iamsacha.nl. Op de website is ook meer achtergrondinformatie te vinden over de reis en de verschillende foto's.

afbeelding van MaartenJacobi

Maarten Jacobi | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Maarten