's Werelds grootste panoramafoto: 320 gigapixels

Ymke Frijters 1382
Vanaf de British Telecom-toren (BT Tower) in Londen is de grootste panoramafoto ooit gemaakt. Deze bestaat uit maar liefst 320 gigapixels, ofwel 320.000 megapixels. Als je de foto zou afdrukken, dan zou hij 98 meter breed en 24 meter hoog zijn. Dat is bijna net zo groot als Buckingham Palace.

De 360-gradenfoto is samengesteld uit meer dan 48.000 foto's die zijn gemaakt met een Canon EOS 7D spiegelreflexcamera in combinatie met een Canon 400mm f/2.8 en 2x teleconverter. De foto's zijn met een supercomputer samengevoegd tot één panoramafoto.


Werk in uitvoering: de fotografen bespreken het plan

Het maken van alle foto's duurde drie dagen, het samenstellen van de panoramafoto maar liefst drie maanden. Uiteindelijk werd de foto 320 gigapixels groot. Een 'gigapixel' bestaat uit duizend megapixels. We hebben het hier dus over 320.000 megapixels!

Het panorama werd vanaf de British Telecom-toren gemaakt, omdat BT de officiële communicatiepartner van de Spelen in Londen was. In deze foto kunnen Londenaren en toeristen hun favoriete plekken van de hoofdstad 'taggen'. Iedereen kan aangeven wat hun mooiste uitzicht is, zodat het een panoramafoto wordt met ervaringen en uitzichten waarmee je kunt terugkijken op Londen in 2012. Ben je in Londen geweest? Dan kun je jouw uitzicht ook delen door simpelweg een punaise te plaatsen op de plek waar je bent geweest.


Eén van de Canon 7D's die werd gebruikt om de foto te maken

Klik hier om de volledige panoramafoto te bekijken.

Panorama

In onderstaand filmpje wordt uitgelgegd hoe deze enorme foto is gemaakt.

afbeelding van Ymke Frijters
Door:

| Redacteur

Bekijk alle artikelen van