Rotterdammer deelt jaar lang dagelijks een kiekje van de stad

Rotterdammer deelt jaar lang dagelijks een kiekje van de stad

Senta Bemelman 1369
Fotografiechallenges zijn een goede manier om comfortabel met je camera te raken. Rotterdammer Mitch van Leiden kiekte alle facetten van zijn stad een jaar lang, iedere dag. Dit resulteerde in een prachtige Instagram-pagina met 365 beelden.

Met de onderstaande tweet behaalt Mitch zijn doel: 365 dagen lang dagelijks een kiekje uploaden op Instagram.  Aan de krant Metro vertelde hij dat het project begon als een weddenschap. Je ziet dat in de loop van het project dat de 24-jarige fotograaf steeds meer rekening houdt met perspectief, kleur en compositie.


 

 

 

 

Fotografiechallenge


Het project van Mitch is ontzettend leuk om zelf ook aan te beginnen. Het tijdsbestek kun je helemaal zelf bepalen. Dit kan een week, maand of jaar zijn! Ook het onderwerp is vrij. Je eigen stad kieken is natuurlijk makkelijk, die ken je het beste. Probeer creatief te zijn en een uniek onderwerp te bedenken. Dit kan iets zijn wat je op het nieuws hoort, zoals de bouw van een brug in de omgeving.  Of de renovatie van een treinstation. Lees hier hoe je het beste een fotoproject opzet! 

Projecten waarbij je een tijd lang een thema of onderwerp fotografeert zijn leuk omdat je een ontwikkeling vastlegt. Vooral wanneer je één onderwerp kiest, zoals bijvoorbeeld de Euromast of de Erasmusbrug, dan zie je hoe de omgeving in de loop der tijd verandert.


Foto: Lex Scholten

Ben jij ook klaar voor een Fotochallenge?

 

afbeelding van Senta Bemelman

Senta Bemelman | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Senta

afbeelding van Helen Stumpf

Prachtige foto,s inspirerende actie.