robotdieren om de echte dieren te filmen

Robotdieren mengen zich met camera tussen de echte dieren

Fokelien Broekstra 1714
Spy in the Wild is de nieuwe serie van de BBC. De serie laat zien hoe een aantal robotdieren in het wild worden gezet met een verborgen camera in hun lichaam. Het levert bijzondere beelden op.

Robot-dieren

De makers van de serie Spy in the Wild wilde een zo realistisch mogelijk beeld creëren van de wilde dieren. Zo kwamen de makers op het idee om camera’s te verstoppen in de robotdieren. De dieren lijken niet op te vallen tussen de echte groepen dieren. Hierdoor zijn er close-up beelden van de wilde dieren zichtbaar die nog niet eerder vertoont zijn.

Val van hoogte

Soms lopen de dingen niet helemaal zoals de makers hadden verwacht. Een robotbaby van de Langur aap viel van een tak, nadat een ander aap met hem wilde spelen. Omdat de robot roerloos bleef liggen, dachten ze dat het dier echt was overleden. De overige apen gingen om de robot heen staan en rouwde om hem. Een bijzonder fenomeen dat normaal gesproken lastig te filmen is.

Kijken

Spy in the Wild is op de Britse BBC al vertoond. Op 1 februari gaat de serie in première in de VS. Of wij de beelden ook op de Nederlandse TV kunne  verwachten is nog niet bekend.

afbeelding van Fokelien Broekstra

Fokelien Broekstra | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fokelien