Review: TurboCollage, creatieve collages maken

sanne 3713
Papieren fotoboeken raken uit de tijd. We doen alles liever digitaal. Het leuke aan de ouderwetse plakboeken is echter dat je creatieve collages kan maken. Dat kan nu ook op je tablet of smartphone, met de app TurboCollage.

Hoe ontwierp jij vroeger je fotoalbum? Knipte je foto's in verschillende formaten en maakte je de pagina's weleens levendig door je plaatjes kris kras over en door elkaar te plakken? Met de TurboCollage kun je dat nu ook doen op je iOs-apparaat, Mac of Android-toestel.

ipad
Schermafbeelding van de iPad, stijl: Zig Mosaic 

Persoonlijk

De app levert je verschillende opties om een heel persoonlijke collage te maken. Zo kun je uit vijf stijlen kiezen (zie afbeeldingen: Picture Pile, Piture Grid, Mosaic, Center Frame en Zig Mosaic) en kun je het formaat van je platen veranderenen teksten toevoegen. Uiteraard kun je de foto's ook roteren, inzoomen en elkaar laten overlappen. De app is eenvoudig in gebruik en is erg overzichtelijk, een prima aanvulling op je verzameling foto-apps dus.

iphone

Schermafbeelding van de iPhone, stijl: Grid Collage

Delen

De foto's die je wilt gebruiken kies je uit je fotobibliotheek of maak je met de camera van je tablet of smartphone. Tevreden met het resultaat en klaar om de wereld te laten zien? Dan deel je de collage via e-mail, Facebook of Twitter. De app is te gebruiken in zowel horizontale als verticale stand.

android
Schermafbeelding van Android-apparaat, stijl:
 Pile Collage

Beschikbaarheid 

Hoewel wij de app hebben getest op de iPad, is hij ook beschikbaar voor je iPhone, Mac of Android-toestel. Alle apps voor de iOs-devices zijn op moment van schrijven tijdelijk gratis te downloaden in iTunes. Voor Android is een gratis Lite-versie beschikbaar en een Pro-variant waarvoor je 2,99 euro neerlegt. In TurboCollage Pro heb je, net als bij de app voor iOS-apparaten, keuze uit vijf stijlen. Dat is de belangrijkste functie die de Lite-versie mist.

mac
Schermafbeelding van Mac, stijl: Center Frame

afbeelding van sanne
Door: Sanne Ruhaak

Sanne Ruhaak | Redacteur

Sanne (1985) studeerde Literatuurwetenschap en Nederlandse taal en cultuur. Gewapend met een goede internetverbinding, een telefoon en een scherpe pen, verzorgt ze nieuwsberichten en achtergrondartikelen voor DIGIFOTO Starter. Zit ze niet achter haar pc, dan reist ze met haar kladblok het land rond voor interviews.

Bekijk alle artikelen van Sanne