Review SteelPrint: Haarscherp afdrukken op aluminium

Review SteelPrint: Haarscherp afdrukken op aluminium

Redactie 689
SteelPrint is een merk van Timberprint BV en de naam maakt het al duidelijk, ze leveren prints op metaal, specifieker: aluminium. Dat dit hele mooie afdrukken oplevert kun je je voorstellen, maar het laat zich toch vooral zien in de praktijk.

De afdrukken die SteelPrint maakt kennen een bijzondere diepte, wat te maken heeft met de sublimering van foto’s in de metaalcoating. Door met hogere temperaturen de kleuren van een afdruk te laten versmelten met het metaal, is het eigenlijk niet eens meer een afdruk óp, maar een afdruk ín het metaal.

Hoogwaardig

Nadat de inkt in de coating is getrokken, is deze beschermd tegen UV, schoonmaakmiddelen en weersinvloeden.  We probeerden twee verschillende steelprints uit: de HD Metal Canvas Mat en de HD Metal Canvas Glans. Beide zijn bijzonder mooi qua kleur en zoals we eerder al zeiden, diepgang. Of je kiest voor mat of glans komt echt neer op wat je zelf prefereert, want qua kwaliteit zijn beide op eenzelfde lijn: mooi, strak, scherp en hoogwaardig qua kwaliteit.

Ontwerp

De aluminium panelen nodigen uit tot creatieve combinaties van verschillende foto's door de diverse formaten waar je uit kunt kiezen. Jouw ontwerp maak je snel en gemakkelijk via een intuïtieve editor op de website van SteelPrint. Het is zelfs mogelijk om een drieluik te maken. Genoeg opties dus om creatief helemaal los te gaan. Vanuit de editor kun je, als je klaar bent met je ontwerp, jouw aluminium afdruk vervolgens direct bestellen.

Ontwerpen

Leuk is dat je de keuze hebt uit twee soorten ontwerpen: een vlakke stalen print of een print op canvas, beide leverbaar op mat en glanzend aluminium. Welke je kiest hangt af van je eigen voorkeur. Beide soorten afdrukken worden geleverd met een ophangsysteem waardoor je dus een kant-en-klare afdruk hebt die je meteen op kunt hangen. Een vlakke print wordt 15mm van de wand afgehangen terwijl een canvas precies dat is wat het zegt te zijn: een canvas met gebogen hoeken van 90 graden, waarop de afdruk doorloopt.

Conclusie

Wij zijn onder de indruk van de aluminium afdrukken van SteelPrint. Het materiaal is zeer stevig en bestand tegen invloeden van buitenaf, wat je verzekert van een mooie afdruk die tijdloos blijft, hoe lang deze ook aan je wand hangt. Van ontwerp tot ophanging is er gedacht aan gemak gecombineerd met flexibiliteit, waardoor er altijd wel een ontwerp voor jou bij zit. Erg netjes!

Materiaal: aluminium
Formaat: vanaf 10 bij 10cm
Ontwerp: vlak, canvas
Afwerking: mat, glanzend
Info: steelprint.nl
Prijs: op aanvraag

 

afbeelding van Redactie

Redactie digifoto Starter | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie