Review: je mooiste foto’s in een fotoboek van Pixum

Review: je mooiste foto’s in een fotoboek van Pixum

Redactie 2310
Een fotoboek met eigen foto’s is voor veel fotografen een grote wens. Maar waarom zou je die wens niet werkelijkheid laten worden? Bij Pixum kun je terecht voor een mooi én gepersonaliseerd fotoboek waar je trots op kunt zijn. Lees wat wij er van vinden in deze review.

Een fotoboek is de trots van iedere fotograaf. Of je er nu vakantiefoto’s of een serie portretten van maakt, een fotoboek is altijd iets om erg trots op te zijn. Vroeger was het maken van een eigen fotoboek onbereikbaar, maar nu kun je eenvoudig en snel een prachtig fotoboek met daarin je eigen foto’s laten maken. Pixum biedt een hele hoop mogelijkheden om zo’n boek helemaal eigen te maken met maar liefst negen verschillende formaten, zes papiersoorten en allerlei kaften en bindingsmogelijkheden. Je kunt kiezen uit verschillende maten, van klein tot erg groot. Ook kun je kiezen tussen een vierkant, staand of liggend fotoboek.

Uitstraling

Iedere fotograaf en iedere fotoserie is verschillend en daarom kun je bij Pixum kiezen uit een heleboel mogelijkheden. Een familiealbum mag best wat vrolijker zijn dan een chique trouwalbum, bijvoorbeeld. Je hebt keuze uit een linnen cover met schroefbinding, een lijmgebonden softcover, een hardcover met lijmbinding, kunstlederen cover met schroefbinding en een schrift met geniete kaft. Heel veel verschillende mogelijkheden dus. Een tip die we mee zouden willen geven: wil je foto’s over meerdere pagina’s uitspreiden, kies dan voor de platliggende binding in combinatie met een hardcover kaft. Dan is 100 procent van je foto te zien en komen je foto’s het beste uit.

Ook als het over papiersoorten gaat heb je volop keuze bij Pixum. Zoek je een glossy uitstraling, kies dan voor hoogglans papier of voor de luxe gelamineerde premium hoogglansvariant. Zijdeglans, ook in een normale en een premium-variant beschikbaar, geeft weer een ander effect: die afwerking maakt je fotoboek subtiel en stijlvol. Totaal anders is de papierkeuze extramat, waarbij je fotoboek wordt voorzien van een speciale matte lak. De papierkeuze is een kwestie van smaak, maar we zijn er zeker van dat je bij Pixum een geschikte papiersoort kunt vinden.

Ons boek

Uiteraard hebben we zelf ook een Pixum fotoboek besteld, want wij wilden onze eigen foto’s ook weleens in zo’n mooi fotoboek zien staan. Wij kozen voor een vierkant fotoboek met hardcover, premium zijdeglans papier en lijmbinding in het formaat XL. Een groot boek dus, met één van de foto’s afgebeeld op de cover. Die foto kun je overigens zo groot maken als je zelf wilt.

De foto’s gemaakt in Noord-Italië komen prachtig uit op de grote pagina’s van het fotoboek. De contrasten zijn mooi afgebeeld en de kleuren zijn mooi helder. Een tip willen we ook graag meegeven: zorg voor variatie in het fotoboek en varieer tussen liggend, staand, kleurrijk en subtiel.

De hardcover geeft het fotoboek veel stevigheid, iets dat erg welkom is door het grote formaat. De verdere afwerking is prima voor elkaar, ook als je in detail naar de binding en de pagina’s gaat kijken.

Gemakkelijk

Een Pixum-fotoboek maken met je eigen foto’s is heel eenvoudig. Dat kun je doen in de software, app of zelfs op de website van Pixum. Wij maakten ons boek via de Pixum Fotowereld software die we naar onze pc gedownload hebben. Een programma met veel mogelijkheden, maar de duidelijke interface zorgt ervoor dat alles begrijpelijk en duidelijk is. Ook bestellen gaat via de software, waardoor je niet op en neer hoeft tussen software en website.

Conclusie

We weten zeker dat er voor iedere fotograaf een geschikt formaat, een geschikte papiersoort en een passende afwerking te vinden is in het aanbod van Pixum. Zo maak je snel en gemakkelijk een fraai en gepersonaliseerd fotoboek dat kwalitatief prima is uitgevoerd. Je bent dan zeker van een fotoboek waar je trots op kunt zijn.

afbeelding van Redactie

Redactiedigifoto Starter | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanRedactie