Reisfotografie: fotografeer alle belevenissen

Reisfotografie: fotografeer alle belevenissen

Fokelien Broekstra 332
Als je op reis gaat naar Afrika ga je waarschijnlijk een safari maken. Maar hou het niet alleen bij foto’s van een safari, probeer alle aspecten van je reis op foto te zetten, zodat je het hele plaatje compleet krijgt.

Van begin alles op foto

Je kunt al beginnen met je reis tijdens je vlucht of rit richting je vakantiebestemming. Je zult langs of over de meest bijzondere landschappen komen die je prachtig op foto kan zetten. Eigenlijk is met de reis je vakantie immers al begonnen. Over het fotograferen vanuit een vliegtuig lees je meer in dit artikel.

Op de bestemming

Op de bestemming gebeurt veel. Je ziet nieuwe architectuur, andere culturen en gewoontes, ander eten en de mensen die je tegenkomt. Soms duurt het even voor je een lokale bewoner goed op foto te zetten, hier heb je geduld voor nodig. Probeer niks in het verhaal te missen. De dingen die je opvielen, de manier waarop jij je door het land verplaatst, je reisgenoten. Je wil immers aan het einde een mooi fotoboek kunnen maken met jouw belevingen.

Eerste indruk

Een leuk idee om eens te proberen, is om je eerste indruk op locatie eens op te schrijven en vanuit deze woorden de foto’s te gaan maken. Dit soort uitdrukkingen kun je later mooi aanvullen in je fotoboek of gebruiken om het verhaal van je reis aan je familie te vertellen.
 

afbeelding van Fokelien Broekstra

Fokelien Broekstra | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fokelien