Røde VideoMicro – Beter geluid bij je camera

Røde VideoMicro – Beter geluid bij je camera

MaartenJacobi 2306
We filmen steeds vaker met een spiegelreflexcamera. Hoewel de videobeelden erg mooi zijn, valt het geluid vaak tegen. Om hier verandering in te brengen kun je de Røde VideoMicro gebruiken, een kleine microfoon die je makkelijk aansluit op je camera. Wij hebben de microfoon vast uitgeprobeerd.

Advertorial

Hij is klein, compact en de bouw is heel degelijk; de Røde VideoMicro maakt meteen een goede, professionele indruk. De microfoon bestaat geheel uit bewerkt aluminium en kan goed tegen een stootje. Met de meegeleverde 'deluxe windshield' als bescherming over de microfoon kun je ook makkelijk buiten in de wind geluid opnemen.

Geen accu of batterij

Een belangrijk voordeel van de Røde VideoMicro is dat de microfoon geheel werkt op de stroom van de camera; er is dus geen batterij of accu nodig bij het gebruik. Via een sc2-kabel sluit je de microfoon makkelijk aan op de camera via de microfooningang. Heel veel fotocamera's hebben tegenwoordig zo'n ingang.

Om ervoor te zorgen dat het geluid niet trilt, is de microfoon gestabiliseerd op de meegeleverde shock mount, die gemakkelijk op de bovenkant van de camera (via een 'cold shoe') kan worden bevestigd.

Allround microfoon

De micofoon leent zich voor alle denkbare situatie: als vlogger is het handig om bijvoorbeeld buiten in de wind een video op te nemen. Maar ook op vakantie is het fijn om net dat beetje extra kwaliteit te hebben in het geluid van je dierbare herinneringen.

Tot slot waren we onder de indruk van de lage prijs, namelijk 69 euro. Hiermee is de VideoMicro een zeer waardevolle toevoeging voor je camera, die weinig plek in beslag neemt en hele goede kwaliteit biedt.

Voor meer informatie over de VideoMicro kun je terecht op de website van Røde.

afbeelding van MaartenJacobi

Maarten Jacobi | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Maarten