Promoot jezelf als fotograaf met Instagram

Promoot jezelf als fotograaf met Instagram

Senta Bemelman 365
Mooie foto’s delen op Instagram is niet alleen erg leuk, maar ook een manier om jezelf als fotograaf op de kaart te zetten. Leer Instagram gebruiken om jezelf te promoten.

Je mooiste foto’s deel je graag met anderen. Hiervoor is een online platform zoals Instagram een perfecte plaats.

Selectie

Een belangrijk onderdeel van jezelf promoten vindt plaats achter de schermen. De selectie van de foto’s die je plaatst is essentieel.  Kies alleen de beste foto’s en zorg voor een gevarieerd online portfolio.

Zorg voor verschillende soorten foto’s. Wissel close-ups af met totaalshots en benadruk de fotografievormen waar jij in uitblinkt. Laat zien dat je een veelzijdig fotograaf bent door bijvoorbeeld landschapsfoto’s en portretten te kiezen.

Signatuur

Ontwikkel je eigen signatuur en laat dit goed naar voren komen op jouw Instagram-pagina. Door jouw persoonlijke stijl te laten zien, kunnen mogelijke werkgevers direct een persoonlijk gevoel bij jou als fotograaf.

Hashtags

Gebruik populaire hashtags. Hierdoor vergoot je de zichtbaarheid van je profiel en krijg je mogelijk meer volgers. Hoe meer mensen jouw profiel zien, hoe groter de kans is dat mogelijke werkgevers jou spotten.

afbeelding van Senta Bemelman

Senta Bemelman | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Senta