Project TIME: Een foto van 3000 vierkante meter

Project TIME: Een foto van 3000 vierkante meter

Dalindcy Koolhoven 1423
Kunstenaar Wim Tellier maakt grootschalige kunstinstallaties door foto's te integreren in omgevingen als een vorm van landscape art. Zijn nieuwe project 'TIME' bevindt zich op het strand van Knokke-Heist. Hij integreerde een cirkelvormig beeld van wel 3000 vierkante meter dat de ecologische voetafdruk van de mens illustreert.

Op het strand van het Belgische Knokke-Heist integreerde Wim een cirkelvormig beeld van 3000 vierkante meter. Het hoofdobject is een krab, die 1000 keer vergroot werd, met op de achtergrond fish-eye foto's van unieke landschappen die Wim maakte tijdens zijn wereldreizen. De bedoeling is om toeschouwers een open kijk op de wereld te geven. Het beeld werd door Canon gedrukt in 56 stukken die naderhand aan elkaar werden gelast.

Lopen op de foto

De foto ligt twee weken voor het casino op het strand van Knokke-Heist. Om de dimensie van de blow-up weer te geven staan er vijf kubussen van vier meter hoog. Doordat het publiek op de foto mag lopen zullen ze, door middel van het zand onder hun schoenen, ongemerkt bijdragen aan de gedeeltelijke vernietiging van het kunstwerk. Op deze manier wil Wim Tellier de ecologische voetafdruk van de mens illustreren. Na de expositie wordt het conceptueel beschadigde beeld in twaalf spieën gesneden. Dan gaat Wim eigenhandig de spieën integreren op 12 toplocaties over de wereld:  Madagascar, Ethiopië, Nieuw-Zeeland, Portugal, IJsland, Mongolië, Bolivië, Ierland, Nepal, Rusland, Marokko en Patagonië. Elke locatie vertelt dan een eigen, uniek verhaal om de impact te laten zien van de mens op de planeet.

Over Wim Tellier

Wim kreeg internationale aandacht met kunstprojecten als 'project 7-7' en 'We Drift'. In 2014 maakte hij samen met Canon een kunstinstallatie op muziekfestival Tomorrowland. De installatie omvatte 46 camera's en maakte één van de meest unieke groepsportretten ooit. Met het project TIME verlegt hij opnieuw zijn grenzen. 


Kunstwerk © Wim Tellier - Project TIME