Professionele fotograaf vs. nep fotograaf

Professionele fotograaf vs. nep fotograaf

Nadja Geskus 837
Een goede foto kun je maken als je de kennis hebt en de ervaring. Maar portretfotograaf Ben Lucas, laat zien dat de fotograaf ook belangrijk is. Als de lichten hetzelfde zijn, de camerainstellingen hetzelfde, maar de fotograaf verandert, hoe groot kan het verschil dan zijn?

Voor deze video liet Ben Lucas een aantal mensen langs komen in de studio, om deel uit te maken van een proef. Ze werden geportretteerd door zowel Ben Lucas, als een actrice die zich voordeed als fotograaf. Alle apparatuur en verlichting bleef hetzelfde, maar het verschil was de fotograaf. Met deze test wilde Lucas kijken of de mensen het verschil konden maken tussen een professionele fotograaf en een actrice.

Comfortabel of niet

Het is niet echt een goed wetenschappelijk uitgedacht onderzoek, maar het laat wel zien hoe belangrijk het kan zijn dat je model zich op haar gemak voelt en hoe belangrijk het is om je model aan te sturen. De actrice lijkt veel meer moeite te hebben om de modellen zich comfortabel te laten voelen en stuurt de modellen eigenlijk niet echt zelfverzekerd aan. De professionele fotograaf praatte erg veel en de mensen ontspande zich binnen no-time. Aan het einde van de video vinden de mensen de foto van de professionele fotograaf het beste. Zo blijkt dus maar, stel je model gerust, dan poseert ze veel makkelijker voor de camera!

 

 

afbeelding van Nadja Geskus
Door: Nadja Geskus

Nadja Geskus | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Nadja