Prachtige timelapse van Nieuw-Zeeland

Prachtige timelapse van Nieuw-Zeeland

Aäron Nasarany 298
Nieuw-Zeeland is met uitstek de plek om te kunnen genieten van de ongerepte natuur. Het land staat vaak op de bucketlist van landschap- of reisfotografen. In dit artikel laten we Nieuw-Zeeland, in een razend tempo, op zijn mooist zien.

Nieuw-Zeeland

Dat Nieuw-Zeeland vaak op de bucketlist staat van backpackers en landschap- en reisfotografen is niet voor niets. Met twee verschillende klimaten en een inwonersaantal van 4.5 miljoen, is Nieuw-Zeeland grotendeels bedekt met ongerepte natuur. In de video hieronder wordt er aandacht geschonken aan de prachtige Melkweg. Dat is namelijk goed te zien in Nieuw-Zeeland. Door de timelapse kun je als kijker het landschap van Nieuw-Zeeland bewonderen in combinatie met een hemel vol met sterren. Bekijk de video hieronder:

 

In de tweede video wordt er meer aandacht geschonken aan verschillende weersomstandigheden zoals flinke wolkenpartijen die uitrollen over het landschap, de stralende zon of (dubbele) regenbogen. Het klimaat in het land is wisselend. Dit levert regelmatig bijzondere weer opnames op. Bekijk de video hieronder:

Beide video’s zijn gemaakt door Bevan Percival van Primal Earth Images met behulp van een Canon 5D Mark II. Ben je nou geïnspireerd geraakt en wil je zelf aan de slag met het maken van een timelapse? Lees dan dit artikel waar tips worden gegeven voor het kiezen van een locatie en het juiste apparatuur. Bovendien is het van belang om rekening te houden met lichtvervuiling om een goed beeld te krijgen van de sterrenhemel.

afbeelding van Aäron Nasarany

Aäron Nasarany | Redactie

Bekijk alle artikelen van Aäron