Prachtige timelapse van de Veluwe

Prachtige timelapse van de Veluwe

Aäron Nasarany 433
Het maken van een timelapse is een vak apart. De voorbereiding is behoorlijk tijdrovend en wanneer je begint met filmen kan je niks meer veranderen aan het beeld. Regelmatig is het eindresultaat verbluffend. Zelfs op Nederlandse bodem werd een prachtige timelapse gemaakt van vijf minuten van de Veluwe.

De Veluwe

Je hoeft niet persée Nederland uit om een mooie timelapse te maken. Ook in Nederland is er meer dan genoeg gelegenheid voor. De 22-jarige fotograaf Rick Kloekke uit Zwolle vond het hoog tijd voor een timelapse van de Veluwe. Kloekke heeft net als Rustad de vier seizoenen prachtig in beeld weten te brengen. De voorbereiding was behoorlijk intensief, aangezien hij rekening moest houden met de weersomstandigheden, zonsopkomst en de zonsondergang. Het is Kloekke zelfs gelukt om de Melkweg te filmen, waardoor zijn timelapse een stukje magischer wordt dan hij al is.

Vroeg opstaan

In de vroege ochtend stond Kloekke al met zijn camera op de Veluwe. De mooiste shots maak je nou eenmaal niet op klaarlichte dag. Kloekke is zelf behoorlijk tevreden over zijn timelapse, alhoewel hij over 1 ding baalt: het was geen strenge winter.

Het eindresultaat is adembenemend. Bekijk de timelapse hieronder

 

afbeelding van Aäron Nasarany

Aäron Nasarany | Redactie

Bekijk alle artikelen van Aäron