Prachtige time-lapse van verlaten Rome

Prachtige time-lapse van verlaten Rome

Nadja Geskus 280
‘Viaggio nelle città invisibibili di roma’ is een prachtige time-lapse video van Carmelo Battaglia. In de video toont Battaglia verlaten plaatsen in Rome, die hij weer tot leven brengt met zijn camera en natuurlijk licht.

Time-lapse

Het gene wat Carmelo Battaglia het meest nodig had bij het project ‘Viaggio nelle città invisibibili di roma’, was een hele hoop geduld. Het maken van deze time-lapse video kostte namelijk erg veel tijd, in totaal was Battaglia zo’n 4 maanden bezig. Waarom? Time-lapse beelden maken kost sowieso al enige tijd, maar Battaglia wilde met zijn video precies die momenten opnemen dat alle elementen samenwerkte; licht, tijd en de gebouwen.

De verlaten plekken van Rome

Berekenen

Echter kwam Battaglia een aantal moeilijkheden tegen tijdens het project. De plekken waren niet altijd bereikbaar en het weer en het pad van de zon berekenen kostte ook aardig wat tijd. Als dit eenmaal was opgelost en de instellingen waren ingesteld, kon Battaglia beginnen met opnemen. De foto’s die Battaglia maakte, maakte hij met tussenpozen van 5 tot 45 seconden. Het aantal seconden was afhankelijk van de beweging van de schaduwen.

Het resultaat? Een prachtige time-lapse video van architectonische structuren die tot leven worden gebracht. De structuren, het licht en de tijd werken op een prachtige manier samen.

 

afbeelding van Nadja Geskus
Door: Nadja Geskus

Nadja Geskus | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Nadja