De Schotse Hooglanden

Prachtige foto's van de Schotse Hooglanden

Redactie 1745
Schotland staat bekend om zijn prachtige groene, weidse landschappen. Franse fotograaf Nicolas Rottier reisde af naar de Schotse Hooglanden en kwam terug met prachtige foto’s van de natuur.

De prachtige landschappen vragen om gefotografeerd te worden. Nicolas Rottier werd dan ook gelijk gegrepen door de schoonheid van de Schotse landschappen. Sinds hij het licht en de landschappen van Schotland heeft ontdekt, heeft hij een grote passie voor fotografie. Vooral de zeegezichten trekken Rottier erg. Rottier fotografeert met een Canon 6D en een Canon 50D. Het is zeker de moeite waard om zijn portfolio eens te bekijken.

Schotse natuur

Vier dagen lang spendeerde hij in de Hooglanden, het Schotse berggebied. De foto’s die hij daar nam zijn adembenemend. Nicolas Rottier gebruikte veel lange sluitertijden, om zo de tijd en verbeelding aan de foto’s toe te voegen. De foto’s tonen de pracht en variatie van de Schotse natuur. Bergen met okerkleurige rotsen gefotografeerd tijdens zonsondergang, met sneeuw bedekte bergtoppen, watervallen en wegen. De ogenschijnlijk rustige wateren geven een sprookjesachtig effect aan de foto’s.

Fotografiereizen

In Schotland is het niet vreemd als je vier seizoenen op één dag meemaakt. De telkens wisselende luchten, lichten en kleuren zijn dan ook fantastisch om te fotograferen. Veel fotografen vinden het dan ook fantastisch om op een fotografiereis te gaan naar Schotland. Er zijn verschillende reisorganisaties die dit soort reizen organiseren. De reizen zijn zowel interessant voor beginnende als gevorderde fotografen.

De Schotse Hooglanden

De Schotse Hooglanden

De Schotse Hooglanden

De Schotse Hooglanden

De Schotse Hooglanden

De Schotse Hooglanden

De Schotse Hooglanden

De Schotse Hooglanden

De Schotse Hooglanden

afbeelding van Redactie

Redactie digifoto Starter | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie