Post-apocaliptische miniatuurwerelden

Post-apocaliptische miniatuurwerelden

Nadja Geskus 554
Het duo Lori Nix en Kathleen Gerber, beter bekend als Nix + Gerber, staan bekend om het maken van- en vastleggen van ultra-realistische miniatuurwerelden.

Sinds 2005 hebben Nix + Gerber gewerkt aan een project met de titel ‘The City’. De serie laat verschillende scènes zien uit een post-apocaliptische wereld. The Drawing Room heeft een 8 minuten durende mini-documentaire gewijd aan het werk van de twee fotografen.

In scène gezet

Vrijwel alles in elke scène wordt gecreëerd door de twee fotografen. Het kost erg veel tijd om de scènes te maken. Bij elkaar zijn ze, van begin tot eind, per scène zo’n 7 maanden bezig om alles te maken en te fotograferen. Het duo kan hierdoor maar zo’n 2 foto’s per jaar toevoegen aan de serie. Hiernaast doen ze nog wel veel commercieel werk voor onder andere TIME, Wired, Oprah en Greenpeace.

“Ik beschouw mezelf voornamelijk als fotograaf. Één die elk detail van wat ze schiet creëert, liever dan één die naar buiten gaat en dingen in de wereld vindt die ze vastlegt,” vertelt Nix.

Zonder manipulatie

De scènes worden thuis gemaakt, zonder behulp van enige manipulatie. Het bouwen duurt een paar maanden en daarna wordt het beeld in zo’n 2 a 3 weken gefotografeerd met een groot formaat 8x10 camera. De scènes zijn zo’n 2 meter en worden compleet met de hand gemaakt.

 

 

afbeelding van Nadja Geskus
Door: Nadja Geskus

Nadja Geskus | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Nadja