Portretfotografie: natuurlijk licht combineren met flitslicht

Portretfotografie: natuurlijk licht combineren met flitslicht

Aäron Nasarany 669
Bij het schieten van portretten is het rekening houden met een aantal factoren: locatie, licht en de behoeften en wensen van het model om zo het licht te sturen. Fotograferen in natuurlijk licht zou een optie kunnen zijn, maar je kunt er ook voor kiezen om natuurlijk licht te combineren met flitslicht.

De fotograaf

Franciso Joel Hernandez is een professioneel fotograaf gespecialiseerd in portret- en bruiloftfotografie. Hernandez is een ware kunstenaar wanneer het gaat om het belichten bij portretfotografie. In 2008 is Hernandez begonnen met fotografie en fotografeerde toendertijd van alles: van spinnen tot aan lampen en zelfs de doodnormale vloer wist hij om te toveren tot een prachtig plaatje.
Fotografie betekent veel voor Hernandez: middels fotografie heeft Hernandez relaties opgebouwd en is de wereld op een andere manier gaan bekijken. In de video hieronder vertelt Hernandez hoe je natuurlijk licht kunt combineren met een flitslicht. Bovendien laat hij aantal mooie portretten zien met de bijbehorende camera-instellingen. Bekijk de video hieronder.

 

 

Krijg je niet genoeg van zijn prachtige portretten? Op zijn website kun je zijn portfolio bekijken. Hernandez kun je ook volgen op verschillende social media kanalen zoals Facebook, Instagram, Twitter en 500px. Hernandez heeft daarnaast ook een eigen YouTube kanaal.

afbeelding van Aäron Nasarany

Aäron Nasarany | Redactie

Bekijk alle artikelen van Aäron