Portretfoto's in een kleine ruimte met professioneel resultaat

Portretfotografie: kleine ruimte met professionele resultaten

Fokelien Broekstra 565
Je hebt geen enorme ruimte nodig om een goed portret te kunnen maken. In de kleinste ruimtes kun je al een hoogwaardig portret maken. Fotograaf Mark Wallace legt uit dat je in een kleine ruimte al een perfect portret kan maken, zolang je maar weet wat je doet.

Ruimte

Als je geen enorme ruimte hebt om een studio op te zetten moet je creatief zijn. In de meest kleine ruimtes kun je al een geweldig portret creëren. Het excuus dat je thuis niet genoeg ruimte hebt is nu dus niet meer nodig om te gebruiken.

Tutorial

In de tutorial van Adorama TV is te zien hoe de fotograaf een kleine softbox van Profoto met lamp in de hoek van een hotelkamer plaatst. Omdat de lamp en zijn voeding erg klein is, is het makkelijk om de Profoto-lamp te gebruiken bij het fotograferen in een kleine ruimte.  De gordijnen voor de ramen zorgen voor een nette achtergrond. Met de kleine ruimte en zijn Leica-camera wist  hij close-up opnames maar ook foto’s van het halve lichaam te maken. Door de simpele opstelling wist de fotograaf toch hoogwaardige portretten op te leveren met een minimum aan ruimte.

 

Bekijk meer handige tutorials op de Youtube-pagina van Adorama TV

afbeelding van Fokelien Broekstra

Fokelien Broekstra | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fokelien