Fotografeer binnen met natuurlijk- en kunstmatig licht

Portretfotografie: Fotografeer binnen met natuurlijk- en kunstmatig licht

Senta Bemelman 452
Portretfoto’s kunnen interessanter worden door natuurlijk- en kunstlicht combineren. In deze videotutorial leer je snel hoe je dit doet.

Maak je graag portretfoto’s maar kies je daarbij uitsluitend voor volledig natuurlijk of kunstmatig licht? Leer snel hoe je beide lichtsoorten combineert!

Ga binnenshuis naast een raam fotograferen. Plaats de flitser of lamp, met softbox, tegenover het raam en zorg dat dit het gezicht van je model belicht. Hierbij is het belangrijk om te voorkomen dat de foto overbelicht raakt. Zorg dat je een raam kiest, waar wel licht doorheen komt, maar de zon niet volledig op gericht is. In de onderstaande video wordt duidelijk uitgelegd waar je rekening mee moet houden en hoe je natuurlijk- en kunstmatig licht combineert voor mooie portretfoto’s.

Deze video is in het Engels, maar gemakkelijk met Nederlandse ondertiteling te bekijken. Klik op het knopje met ‘CC’ en Engelse ondertiteling verschijnt. Klik vervolgens op het tandwielicoontje om de instellingen aan te passen. Kies voor de optie ‘subtitles’ om de ondertiteling aan te passen en gebruik de  ‘auto translate’ optie om de tekst in een andere taal te krijgen. Lukt dit niet in het venster op onze website, klik dan op de YouTube-knop om naar de originele videolocatie te gaan. Hier kun je op de bovenstaande manier de ondertiteling aanpassen. Bij sommige video’s werkt de vertaalfunctie niet optimaal, waardoor je soms vreemde zinnen voorbij ziet komen. Voor het grootste gedeelte levert de vertaalfunctie echter een prima resultaat op en is de ondertiteling goed te begrijpen.

 

afbeelding van Senta Bemelman

Senta Bemelman | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Senta