Polaroid Cube Plus met wifi en slowmotion

Polaroid Cube Plus krijgt wifi en slowmotion

Thomas 1887
Polaroid komt met een update van de Cube, een vrolijke kubusvormige actiecamera. Net als de orginele Cube, is de Cube Plus voorzien van een handige magneet, waarmee je de camera op metalen voorwerpen kunt plakken. De nieuwe dobbelsteen beschikt daarnaast over wifi, slowmotion en neemt 8-megapixelfoto's.

We bespraken de Polaroid Cube in editie 1.2015 van digifoto Starter en waren gecharmeerd door het speelse karakter van de kleine actiecamera. Met de Cube Plus behoudt Polaroid het vrolijke uiterlijk, inclusief kenmerkende Polaroid-regenboog. Net als het orgineel krijgt de Plus een magneet aan de onderzijde, waarmee je de actiecamera aan allerhande metalen oppervlakken kunt 'plakken'.

Wifi en slowmotion

Daarnaast voegt de fabrikant een aantal technische verbeteringen toe. Zo kun je de Cube Plus via wifi benaderen met een smartphone-app, hiermee kun je de camera instellen en zien wat je filmt. Beelden van de 'normale' Cube kun je pas zien nadat je de bestanden van het apparaat haalt.

Ook is het met de Cube Plus mogelijk om te filmen met zestig of honderdtwintig beelden per seconde. Dit maakt het mogelijk om spectaculaire slowmotion-opnames te maken. Met de nieuwe beeldstabilisatie moet de Cube Plus minder last hebben van trillingen.

Prijs en beschikbaarheid

De Polaroid Cube Plus wordt in oktober verwacht en gaat ongeveer 150 euro kosten. De orginele Cube blijft daarnaast gewoon verkrijgbaar, deze heeft een adviesprijs van 119,99 euro.

afbeelding van Thomas

Thomas Kouveld | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Thomas