PogoCam: de kleinste wearable camera ter wereld

PogoCam: de kleinste wearable camera ter wereld

Robin Rhijnsburger 503
We kennen natuurlijk allemaal de Google Glass, de draagbare computer in de vorm van een bril. En een tijdje geleden introduceerde ook Snapchat een bril met camerafunctie – genaamd Spectacles. Maar nu is er weer iets nieuws: de PogoCam van PogoTec. Dit is ’s werelds kleinste wearable camera die je door middel van een magneet aan een bril kunt bevestigen.

De kleinste wearable camera ter wereld

Sinds Snapchat de Spectacles introduceerde, is er meer interesse in het dragen van een bril met andere doeleinden dan alleen goed kunnen zien. Met de Spectacles kun je namelijk korte filmpjes maken met een zonnebril met ingebouwde videocamera. Maar PogoTec tilt de brilcamera tot een hoger level met de PogoCam. De Pogocam is in staat om twaalf filmpjes (in 720p) van tien seconden te maken. En naast het maken van video’s, kun je er ook foto’s mee maken: maar liefst 100!

Technische specificaties

Formaat: 10,9mm x 12,5mm x 42,8mm
Gewicht: Minder dan 5 gram
Video: HD 720p, 30fps met audio
Foto: 5MP sensor, max. 100 foto’s (of 2 min video)
Het handige aan deze PogoCam is dat je hem aan je bril kunt bevestigen door middel van een magneet. Naar verwachting worden de eerste PogoCam’s in maart 2017 geleverd en zal een exemplaar $129,- gaan kosten. Zou jij hem kopen?