Plan fotogafiemomenten in!

Plan fotografiemomenten in

Senta Bemelman 388
Wil je graag op pad met jouw camera, maar komt het er steeds niet van? Plan fotografiemomenten in om ervoor te zorgen dat je praktische ervaring opdoet.

Een fotografiemoment kan spontaan opkomen. Maar soms is dit net niet het goede moment om de straten te verkennen via de zoeker.

Plannen

Hoewel spontane fotografiemomenten ontzettend leerzaam zijn, is het soms juist goed om een afspraak met jezelf te maken. Heb je een paar vrije uurtjes, plan dan minimaal een uur in voor het fotograferen.

Combineren

Je kan ook activiteiten combineren. Fiets jij bijvoorbeeld iedere ochtend een halfuur naar werk? Neem jouw camera mee en vertrek een kwartiertje eerder. Neem tijdens de rit een paar fotografiepauzes.

Door de tijd die je normaal besteed aan het reizen te combineren met fotografie, leer je snel foto’s schieten. Je registreert snel een interessant onderwerp en gaat ook doelmatiger nadenken over de juiste hoek en belichting.

Opdrachten

Ben je bang dat je op de geplande dag geen inspiratie hebt? Maak een lijst met handige tutorials of technieken die je uit wilt proberen, voordat de datum aangebroken is. Bedenk zoveel mogelijk onderwerpen voor op jouw lijst, zodat je tijdens andere dagen ook weet wat je kunt fotograferen. Probeer bijvoorbeeld een fotochallenge uit!

afbeelding van Senta Bemelman

Senta Bemelman | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Senta