Pixlr Express: een app voor de creatieveling

Pixlr Express: een app voor de creatieveling

Joni Hendrix 2469
Tegenwoordig maakt bijna iedereen foto's met z'n telefoon. Je wilt je foto's het liefst zo snel mogelijk bewerken en delen. Daar zijn genoeg apps voor. Voor de creatievelingen onder ons is de app Pixlr Express een aanrader.

Pixlr Express is een fijne app als je snel foto's wilt bewerken. Er zijn een aantal standaardaanpassingen. Zo kun je met de knop 'auto fix' je foto met één klik al iets verbeteren. Ook kun je meer contrast toevoegen en is er de mogelijkheid om rode ogen weg te werken. Verder kun je met de optie ‘focal’ kiezen welk deel van de foto scherp moet zijn en welk onscherp, een soort diafragma-nabewerking. Naast deze standaardaanpassingen beschikt de app over veel andere leuke mogelijkheden. Ben je creatief? Dan kun je met deze app goed uit de voeten. Voeg leuke stickers toe, schrijf op je foto of kies voor mooie randen.

Tekenen

Wil je op je foto tekenen of schrijven? Dat gaat met de app gemakkelijk. Je klikt in het menu op ‘Adjustment’ en kiest voor ‘doodle’. Nu kun je tekenen en schrijven op je foto. Het is wel even wennen, want schrijven op een klein scherm met je vinger is lastig. Gelukkig kun je het snel verbeteren en opnieuw proberen.

Geen zin om te prutsen? Kies dan de optie ‘Type’. Hiermee kun je teksten op je foto zetten. De keuze uit lettertypes is redeijk groot. Zo heb je acht verschillende soorten lettertypes, zoals handgeschreven, gestippeld en retro. Binnen een lettertypecategorie kun je ook nog verschillende soorten kiezen.

Effecten

Wil je meer aanpassen dan de standaardbewerking? Bewerk je foto dan met de optie ‘Effect’. Je hebt keuze uit zeven verschillende effecten die ook weer verschillende bewerkingsmogelijkheden bevatten. Maak er bijvoorbeeld een vintage-foto van.

Je moet wel eerst de effecten ‘downloaden’ die je wilt gebruiken (dit is trouwens bij alle aanpassingen die je in de app wilt doen). Dit doe je door erop te klikken, het downloaden gaat snel.

Overlay

Met de optie ‘Overlay’ voeg je leuke extra's toe aan je foto. Wil je dat het regent op je foto? Dat kan. Of wil je liever bokeh of vuur toevoegen? Je hebt genoeg keuze. Niet alles past goed bij je foto. Probeer dus veel uit en speel ermee.

 

Randen

Wil je iets aparts met je foto doen? Dan kun je voor de optie ‘Borders’ kiezen. Voeg allerlei randen toe. Maak van je foto bijvoorbeeld een vieze, oude foto. Het lijkt net alsof deze al jaren oud is en overal en nergens gelegen heeft.

Stickers

Dit is misschien wel de leukste optie. Voeg grappige en leuke stickers toe aan je foto. Kies voor hartjes of komische uitspraken om je foto vrolijker te maken. Ook hierin heb je veel keuze. Dus voor iedere foto is er wel een passende sticker.

Collages

Met deze app kun je ook nog collages maken met een maximum van tien foto’s. Pas de afstand tussen de foto’s, de achtergrondkleur en de randen aan. 

Pixlr Express is een eenvoudige en handige app voor het bewerken van je foto’s. Het werkt snel en er zijn veel bewerkopties. De extra toevoegingen, zoals stickers en ‘overlay’ maken deze app zeker het proberen waard. Laat je creativiteit de vrije loop. De app is gratis te downloaden voor Android en iPhone