Pixar in a Box: Meer leren over storytelling

Pixar in a Box: Meer leren over storytelling

Fokelien Broekstra 409
In het maken van een nieuwe Disney film is het belangrijk om een verhaal te vertellen. Het verhaal moet iemand aangrijpen en meesleuren in de rest van de film. Dit geldt ook voor fotografie, jouw foto moet een verhaal vertellen en uiteindelijk uitdagen tot meer.

Storytelling

Mensen vertellen al verhalen zins ze kunnen praten, verhalen zijn de basis van contact. Peter Doctor vertelt over hoe een verhaal in zijn hoofd ontstaat en hoe een idee uiteindelijk verder uitgewerkt wordt. Voor fotografie is dit eigenlijk hetzelfde, je bedenkt een idee in je hoofd en zorgt er uiteindelijk voor dat dit idee goed uitvoerbaar wordt in een foto.

Plan

Het is belangrijk om te werken met een basisplan. Natuurlijk kunnen hier extra ideeën bijkomen, maar er kan ook een deel vanaf vallen. Het is belangrijk om te weten wanneer een beeld werkt, wanneer spreekt het aan? Vaak is de eerste versie van je plan niet de beste maar wel het begin van een goed idee. 

 

Khan Academy Labs

Khan Academy Labs laten verschillende directeuren, animatoren en andere pixar wizards aan het woord. Over het maken van een verhaal. Het gaat voornamelijk over het maken van een verhaal in je beeld en hoe belangrijk dit eigenlijk niet. De informatie die je over Disney krijgt kun je daarnaast voortreffelijk toepassen in de fotografie.
 

afbeelding van Fokelien Broekstra

Fokelien Broekstra | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fokelien