Photoshop tutorial: Bewerk macrofoto’s

Photoshop tutorial: Bewerk macrofoto’s

Senta Bemelman 456
Nabewerking is een belangrijk onderdeel van het fotografieproces. Leer nu hoe je jouw macrofoto’s nog mooier maakt in Photoshop met deze handige videotutorial.

Hoewel het fotograferen natuurlijk het belangrijkste onderdeel is, mag ook de nabewerking niet worden vergeten. Ook bij macrofotografie kun je jouw foto’s opvallender maken met behulp van Photoshop.

Subtiel

Vaak kunnen een paar aanpassingen al een wereld van verschil maken. Voeg bijvoorbeeld scherpte toe of versterk contrasten. Ook het aanpassen van de kleuren kan vaak je foto drastisch veranderen. Wanneer je insecten fotografeert, zitten deze vaak op bladeren. Zorg dat de groene leur mooi terugkomt of eventueel een contrast vormt met het diertje. In Photoshop kun je ook gemakkelijk de belichting veranderen met de curves-tool (Ctrl+M). Hiermee kun je de donkere en lichte delen in je foto aanpassen.

Video

Bekijk in de onderstaande video hoe je op een subtiele manier jouw macrofoto doet opleven.

Deze video is in het Engels, maar gemakkelijk met Nederlandse ondertiteling te bekijken. Klik op het knopje met ‘CC’ en Engelse ondertiteling verschijnt. Klik vervolgens op het tandwielicoontje om de instellingen aan te passen. Kies voor de optie ‘subtitles’ om de ondertiteling aan te passen en gebruik de  ‘auto translate’ optie om de tekst in een andere taal te krijgen. Lukt dit niet in het venster op onze website, klik dan op de YouTube-knop om naar de originele videolocatie te gaan. Hier kun je op de bovenstaande manier de ondertiteling aanpassen. Bij sommige video’s werkt de vertaalfunctie niet optimaal, waardoor je soms vreemde zinnen voorbij ziet komen. Voor het grootste gedeelte levert de vertaalfunctie echter een prima resultaat op en is de ondertiteling goed te begrijpen.

afbeelding van Senta Bemelman

Senta Bemelman | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Senta