Photoshop: Krijg natuurlijke kleuren met de spons-tool

Photoshop: Krijg natuurlijke kleuren met de spons-tool

Senta Bemelman 667
Tijdens de nabewerking kunnen kleuren onbedoeld flets terugkomen in je foto. Met de spons-tool in Photoshop is dit verleden tijd.

In Photoshop hoef je geen moeilijke stappen te ondernemen voor een goede nabewerking. Vaak kun je op simpele manieren jouw foto flink verbeteren. Gebruik bijvoorbeeld de spons-tool om de kleuren in je foto naar voren te brengen.

Gemakkelijk

Kleur toevoegen aan je foto is erg gemakkelijk. Je kiest de spons-tool en stelt de ‘flow’ in. Dit is de mate waarin het effect zichtbaar is. Kies het liefst een lager getal, zodat je het effect kan opbouwen. Wanneer je een hoog getal neemt, kan dit te heftig zijn, waardoor je opnieuw moet beginnen. In de onderstaande video zie je precies hoe je dit voor elkaar krijgt.

Deze video’s zijn in het Engels, maar gemakkelijk met Nederlandse ondertiteling te bekijken. Klik op het knopje met ‘CC’ en Engelse ondertiteling verschijnt. Klik vervolgens op het tandwielicoontje om de instellingen aan te passen. Kies voor de optie ‘subtitles’ om de ondertiteling aan te passen en gebruik de  ‘auto translate’ optie om de tekst in een andere taal te krijgen. Lukt dit niet in het venster op onze website, klik dan op de YouTube-knop om naar de originele videolocatie te gaan. Hier kun je op de bovenstaande manier de ondertiteling aanpassen. Bij sommige video’s werkt de vertaalfunctie niet optimaal, waardoor je soms vreemde zinnen voorbij ziet komen. Voor het grootste gedeelte levert de vertaalfunctie echter een prima resultaat op en is de ondertiteling goed te begrijpen.

afbeelding van Senta Bemelman

Senta Bemelman | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Senta