Photoshop is voor afronding, niet voor oplappen

Photoshop is voor afronding, niet voor oplappen

Fokelien Broekstra 451
Photoshop is geen wonderprogramma, als een foto mislukt is, is hij ook echt mislukt. Denk dus niet dat Photoshop de scherpte kan verbeteren of alle overbelichting weg kan werken. In een keer een goede foto maken is beter dan je hele foto op moeten lappen.

Photoshop

Photoshop kan je foto verbeteren, kleur toevoegen, contrasten invoegen en oneven heden wegwerken. Een perfect programma om de nabewerking van je foto’s in te doen. Photoshop heeft leuke functies die je allemaal eens uit kunt proberen. Experimenteren is natuurlijk super leuk en je leert zo alle mogelijkheden van het programma kennen.

Wonderen

Er zijn veel mensen die een foto maken en niet kijken naar de omgeving die er in te zien is. Soms kan met een stap naar links of recht een hoogspanningskabel weggewerkt worden of een bord uit je beeld verdwijnen. De foto in een keer goed positioneren is daarom sneller en handiger dan wanneer jij nog uren bezig bent om in de nabewerking dat lelijke bord weg te werken.

Onthouden

Onthoud dus goed: Photoshop is voor de afwerking van je foto’s, ook wel de kers op de taart. Leer daarom je camera goed kennen. Hoe beter jouw foto uit de camera komt. Hoe minder na bewerktijd het jouw kost om je foto af te ronden.
 

afbeelding van Fokelien Broekstra

Fokelien Broekstra | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fokelien