Photoshop: De omgeving aanpassen

Photoshop: De omgeving aanpassen

Senta Bemelman 423
In de nabewerking kun je de omgeving aanpassen voor een betere foto. Leer hoe je dit doet met deze handige videotutorial!

Om te oefenen met compositie en belichting kun je de woonkamer of keuken goed als fotografie-onderwerp nemen. Maak en aantal foto’s en open de beste exemplaren in Photoshop. Scan de achtergrond op storende elementen. In de onderstaande videotutorial zie je precies hoe je deze elementen weg haalt. In de video van PHLEARN worden meer tips gegeven over de nabewerking van de omgeving.

Deze video is in het Engels, maar gemakkelijk met Nederlandse ondertiteling te bekijken. Klik op het knopje met ‘CC’ en Engelse ondertiteling verschijnt. Klik vervolgens op het tandwielicoontje om de instellingen aan te passen. Kies voor de optie ‘subtitles’ om de ondertiteling aan te passen en gebruik de  ‘auto translate’ optie om de tekst in een andere taal te krijgen. Lukt dit niet in het venster op onze website, klik dan op de YouTube-knop om naar de originele videolocatie te gaan. Hier kun je op de bovenstaande manier de ondertiteling aanpassen. Bij sommige video’s werkt de vertaalfunctie niet optimaal, waardoor je soms vreemde zinnen voorbij ziet komen. Voor het grootste gedeelte levert de vertaalfunctie echter een prima resultaat op en is de ondertiteling goed te begrijpen.

afbeelding van Senta Bemelman

Senta Bemelman | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Senta