Photoshop: de master in een normale foto bijzonder maken

Photoshop: de master in een normale foto bijzonder maken

Fokelien Broekstra 605
Iedereen heeft weleens een foto bewerkt, of je nou Paint, Photoshop of Lightroom gebruikt of alleen de filters van Instagram inzet om je foto een speciaal tintje te geven. Dat maakt niet uit. Deze Photoshopmaster gaat net een stapje verder en maakt van verschillende foto’s een samengesmolten beeld.

Max Asabin

Max Asabin is een Russische Photoshopmaster. Hij kan van de meest simpele foto’s bijzondere, opvallende kunstwerken creëren. Op DevianArt heeft hij inmiddels 35.000 volgers verzameld die fan zijn van zijn werk. Door de vele aandacht dat hij krijgt, wordt hij overweldigd met leuke, maar ook kritische reacties. 

De foto’s

Vaak zijn het twee verschillende foto’s die Asabin samensmelt. Aan het eindresultaat is dit alleen niet terug te zien. Hij zorgt ervoor dat de randen van de voorgrondfoto netjes uitgesneden worden, vervolgens voegt hij schaduwen en higlights toe aan de foto. Soms is het noodzakelijk om de kleuren aan te passen. Asabin creëert hiermee magische beelden. 

Filmpje

Hij laat ook in filmpjes zien hoe hij te werk gaat. Het zijn extreem veel handelingen die samen zorgen voor een bijzonder eindresultaat. In minder dan vier seconden zie je een normale foto een duistere uitstraling krijgen.

 

Bekijk meer werk van Max Asabin op zijn DevianArt of Instagram.

afbeelding van Fokelien Broekstra

Fokelien Broekstra | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fokelien