Photokina biedt nieuwe events

Photokina biedt nieuwe events

Nadja Geskus 1021
Photokina komt dit jaar met een hoop nieuwe events. Ze willen daarmee een nieuwe doelgroep aanspreken; de smartphone gebruiker. Photokina wordt tweejaarlijks gehouden in Keulen en is dé beurs op gebied van fotografie en film. Afgelopen jaar werd de beurs bezocht door 183.000 bezoekers uit 160 verschillende landen. Dit aantal hopen ze dit jaar te overtreffen.

Photokina vindt plaats van 20 t/m 25 september. De stands zijn al voor 80 procent volgeboekt. Canon, Nikon, Epson, Fujifilm, Leica, Olympus, Panasonic, Sigma, Sony, tot aan Zeiss zullen ook dit jaar aanwezig zijn. De beurs richt zich op professionele gebruikers, de industrie en consumenten. 

De show

Capturing Unlimited, Creating Unlimited, Lightning Unlimited, Sharing Unlimited en Presenting Unlimited, dat zijn dit jaar de kernthema's. Allen bieden zij een hoop interessante onderwerpen, die ruimschoots worden uitgelicht in de grote hallen. 

Photokina wil dit jaar de gehele beleving nóg indrukwekkender maken. Het gehele beursterrein zal dan ook worden behangen met LED-screens, waar bewegend beeld op wordt getoond, als films, trailers en exposantenreclame. Photokina zorgt er dit jaar voor dat je ‘imaging’ meer kunt beleven dan ooit tevoren.

De vernieuwde Photokina

Events

Er zullen nieuwe events zijn toegevoegd aan het programma, maar het oude eventprogramma zal wel blijven bestaan.  Op een podium worden evenementen en toespraken gehouden voor en door professionele fotografen. Er zullen foto-exposities op het gehele beursterrein plaatsvinden, maar ook op de boulevard en in de hallen.
Maar het doel van dit jaar, is om nieuwe consumenten en een jongere doelgroep aan te spreken, die de wereld van fotografie ontdekt met hun smartphone. Voor deze doelgroep is een compleet nieuwe reeks events samengesteld.

Als eerste de ‘Light Art Congress’, waar toespraken en workshops zullen plaatsvinden rond de thema’s Light Art Photography, lange sluitertijd en Light Painting.
Ook zullen er dit jaar ‘live performances’ plaatsvinden, die mensen uitnodigen om te fotograferen; koorddansers, artiesten en spontane flashmob-acties zullen je proberen te enthousiasmeren!

Tijdens het ‘filmfestival’ zal alles draaien om de korte film. Bij de ‘Vlog Con’ wordt de aandacht vooral gericht op vloggers. Ook wordt er aandacht besteedt aan de thema’s 3D, Virtual Reality en Augmented Reality.

Maar de misschien wel meest spectaculaire thema's zijn in hal 6. Bij de Photokina Action Hall worden BMX- en inlineparcoursen geopend, waar sporters hun trucs tonen. Dit alles om mensen te laten beleven en te laten fotograferen. In Copter World kun je drone’s besturen tijdens testvluchten, behendigheidstesten en vliegwedstrijden.

Ook zal er een Role Play Convention zijn. Ook hier nodigt Photokina de bezoekers uit om te fotograferen. Mensen zullen verkleedt zijn in cosplay kostuums en de meest bijzondere game karikaturen vertegenwoordigen.

In de stad zelf zullen grote projecties en media-effectieve acties zijn. Imaging is unlimited, dat is wel duidelijk!

De vernieuwde Photokina

Photokina

Ook zo enthousiast geworden? Photokina zal plaatsvinden van 20 t/m 25 september. Tickets zijn al te bestellen in de pre-sale. 

Photokina
Messeplatz 1, Keulen

 

 

afbeelding van Nadja Geskus
Door: Nadja Geskus

Nadja Geskus | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Nadja