Perfecte selfies met de Lumix DMC-GF8

Perfecte selfies met de Lumix DMC-GF8

Senta Bemelman 1154
Met de Lumix DMC-GF8 kun je door het verstelbare scherm en nabewerkingsfuncties betere selfies maken. Bij zijn voorganger, GF7 lag hier de nadruk nog niet op, de GF8 heeft echter veel functies van het oude type meegekregen.

Door de tilt-functie van het beeldscherm kun deze 180 graden omhoog klappen en als spiegel gebruiken. In de camera zelf ontbreekt de spiegel, omdat het een Digital Single Lens Mirrorless (DSLM) camera is.  Bij de GF7 was het beeldscherm op dezelfde wijze te gebruiken.

Focus op nabewerking

Bij de compacte GF8 is  door de beauty retouch functies vooral op de vrouwelijke doelgroep gericht. Hierbij moet gedacht worden aan bijvoorbeeld het wegwerken van oneffenheden door de  ‘zachte huid’ optie. De snelle 16 megapixel sensor heeft een grote ISO-waarde,  die tussen 200-25600 ligt. Daarnaast heeft de camera ook een videomodus en is verbinding via Wi-Fi mogelijk.  

De GF8 is makkelijk te gebruiken als je net begint met fotograferen, door de intelligente auto-modus en een Scene Guide. Hierdoor kun je meer informatie krijgen over de functies en mogelijkheden van de GF8.  Bovendien is er ook een functie toegevoegd waarmee gemakkelijk een timelapse  gemaakt kan worden.

Let bij het maken van selfies wel op, dit kan dodelijk zijn volgens onderzoek. 


Foto's © Panasonic

afbeelding van Senta Bemelman

Senta Bemelman | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Senta