Pelé eist $30 miljoen van Samsung voor gebruik look-alike

Pelé eist $30 miljoen van Samsung voor gebruik look-alike

Wouter de Vink 764
Oud-voetballer Pelé vindt dat Samsung zonder toestemming gebruikgemaakt heeft van zijn portret en status. Gevolg: een rechtzaak van $30 miljoen!

Bizar! Pelé, bekend als één van de beste voetballers ooit, klaagt Samsung aan. Hij eist zo’n dertig miljoen dollar van de elektronicagigant. Waarom dan? Samsung heeft volgens de Braziliaan gebruikgemaakt van een Pelé look-alike in zijn advertenties en hij wilt hiervoor gecompenseerd worden.

Samsung gebruikt look-alike, dus Pelé wilt geld zien

Uiteraard moet je er goed over nadenken wie je fotografeert voor je advertentie. Er gaat volgens Pelé nog een geschiedenis aan dit geval vooraf. Zo was hij in 2013 in onderhandeling met Samsung. De voetballer zou een rol spelen in de reclamespotjes, maar Samsung stopte de onderhandelingen en liet de voetbalveteraan met lege handen achter.

Maar wat blijkt? The New York Times bevatte een enorme advertentie, waarin een tv en een voetbalwedstrijd te zien is. Maar hierbij is ook gebruikgemaakt van iemand die wel heel erg veel op Pelé lijkt. De voetbalwedstrijd op tv laat ook een omhaal zien, wat één van de kenmerken was van Pelé’s carrière. En eerlijk is eerlijk, de onderstaande advertentie lijkt wel ontzettend veel op de voetbalster.

Om het een beetje aan te dikken, gooien de aanklagers het ook over een andere boeg. De kijkers zouden namelijk misleid worden door deze advertentie en dat mag volgens hen niet. Kortom: Pelé hoopt alsnog geld te zien voor een stukje reclame waar hij toch niet in mee deed.


Foto: © Webber Represents

afbeelding van Wouter de Vink

Wouter de Vink | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Wouter