Panasonic Lumix SZ-7: 10x zoom in compact formaat

jesse kraal 2539
Er is een grote stroom aan nieuwe camera's bijgekomen op de fotobeurs in Las Vegas. We hebben er weer een interessante camera voor je uitgepikt: de Panasonic SZ-7. Deze compacte camera heeft 10x optische zoom, een Leica-objectief en is ook nog eens lekker dun en compact.

Panasonic heeft zijn best gedaan om de nieuwe Lumix SZ-7 van zoveel mogelijk leuke functies te voorzien. Zo heeft de camera een nieuwe sensor, die extra gevoelig is. Hierdoor worden je foto's bij matig licht beter van kwaliteit, al zul je als het donker is nog steeds moeten flitsen. Op het grote 3,0-inch lcd kun je zien of je foto's gelukt zijn.

SZ-7

Leica

Leica staat bekend om zijn goede camera's en objectieven en het is dan ook niet voor niets dat Panasonic zijn luxe modellen een Leica-objectief meegeeft. Met 25mm heb je lekker veel groothoek en met 10x optische zoom kun je dingen in de verte gemakkelijk dichtbij halen.

HDR

Misschien heb je wel eens gehoord van HDR. Je combineert dan twee of meer foto's om bijvoorbeeld een dramatisch effect te creëren. Was dit voorheen nog het terrein van de photoshoppers, nu kun je ook met je Panasonic-camera zo'n effect aan je foto geven.

SZ-7

Miniatuurfilter

Andere leuke functies zijn het miniatuurfilter, waarbij je je foto's of je filmpjes de uitstraling van een treinbaan meegeeft doordat de boven- en onderkant van je foto wazig gemaakt worden. Met de panoramafunctie kun je foto's maken van 360 graden. Je houdt de camera dan recht vooruit en draait vervolgens zelf een rondje om je eigen as. Filmpjes maken kan de Panasonic SZ-7 ook, hij slaat deze op in full hd-kwaliteit.

Drie kleuren

Wat de adviesprijs van de camera zal worden, is nog niet bekend. Wel krijg je de keuze uit drie kleuren: zilver, zwart of chocoladebruin.

SZ-7

afbeelding van jesse kraal
Door: JesseKraal

JesseKraal | Redacteur

Jesse (26) is naast zijn werk als redacteur bij DIGIFOTO ook zelfstandig fotograaf. Je kunt rustig stellen dat fotografie, zowel digitaal als analoog, zijn passie is.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Bekijk alle artikelen vanJesse