Paddenstoelen fotograferen met een spiegel

Paddenstoelen fotograferen met een spiegel

Redactie 1553
Het herfstweer maakt snel plaats voor winterachtige temperaturen. Grijp je kans en fotografeer de aanwezige paddenstoelen. Om deze extra goed op de foto te krijgen kun je gebruik maken van een spiegel.

Reflectiefotografie kan interessante platen opleveren. Doordat je niet van tevoren weet hoe en waar je onderwerp in een reflectie terug komt, krijg je spannende portretten. Doe hetzelfde met een spiegel en paddenstoelen.

Paddenstoelen fotografie

Felrood met witte stippen, of lichtbruin gekleurd. Paddenstoelen komen in veel vormen en maten. Hierdoor kun je leuk met contrasten werken. Wees creatief met het gebruik van de spiegel en plaats deze op diverse afstanden en hoeken van je paddenstoel. Je kan ook meerdere spiegeltjes gebruiken en niet alleen je onderwerp, maar ook het licht weerkaatsen. Leg bijvoorbeeld een spiegel op de grond, vlak onder de hoed van de paddenstoel. Omdat het vaak lastig is om de onderkant te fotograferen, zonder de paddenstoel uit de grond te halen. Door de spiegel krijg je een uniek kijkje.

Lees hier meer tips voor paddenstoelenfotografie.

 

afbeelding van Redactie

Redactie digifoto Starter | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie