Overweeg een online back-up met Google Photos

Overweeg een online back-up met Google Photos

Senta Bemelman 314
Voor fotografen zijn online fotodiensten, zoals Google Photos, handig om de favoriete foto’s te archiveren. Lees waarom een online back-up een goede overweging is.

Een online back-up van belangrijke foto’s is handig omdat je niet iedere keer de harde schijf hoeft te gebruiken. Hiermee verklein je de kans dat deze valt of ergens tegenaan stoot en jouw dierbare foto’s verdwijnen.

Google Photos

Op het internet zijn diverse mogelijkheden op het gebied van online fotodiensten. Je hebt bijvoorbeeld, Sync.com, Flickr, Google Drive en Google Photos. Bekijk hier de voor- en nadelen van verschillende fotodiensten.

Een voordeel van Google Photos is dat je overzichtelijk foto’s kan ordenen in albums en op basis van zoekwoorden gemakkelijk kiekjes tevoorschijn tovert. Een ander pluspunt is dat je foto’s gemakkelijk via andere apparaten kunt bekijken. Ook kun jij jouw foto’s bewerken met Google Photos. En ook het gratis lidmaatschap is voordelig.

Het gebruikersgemak van de fotodienst van Google is een van de voornaamste pluspunten. Je kan snel foto’s uploaden en in diverse mapjes plaatsen. Hierdoor bespaar je flink wat ruimte op jouw computer.

 Privacy

In 2015 werd de wereld geïntroduceerd aan Google Photos. Sinds de komst van de fotodienst wordt aan het privacybeleid getwijfeld. Door de zoekfunctie, waarmee een computer op basis van een woord bijbehorende foto’s zoekt, kan Google mogelijk data verzamelen, die vervolgens worden gebruikt in advertenties. Heb je bijvoorbeeld veel voetbalfoto’s dan krijg je mogelijk bijbehorende producten zoals voetbalschoenen of kniebeschermers te zien op Google of Facebook.

Overweging

Een goede overweging om te voorkomen dat privéfoto’s niet door de Google computer gescand worden, is om een online en offline back-up te hebben. Gebruik een harde schijf voor bijvoorbeeld glamourfoto’s, die niet bedoeld zijn voor het web. Je kan bewust kiezen wat voor soort foto’s je in jouw online archief plaatst.

afbeelding van Senta Bemelman

Senta Bemelman | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Senta