Oude Italiaanse camera-reparateur geportretteerd

Oude Italiaanse camerareparateur geportretteerd

Fokelien Broekstra 320
Als je camera kapot gaat is het fijn als er iemand is die dit kan repareren. De Italiaan Gian Luigi Carminati is al ruim zestig jaar actief om camera’s die niet meer werken te repareren met een set schroevendraaiers en een hoop geduld. In dit videoportret vertelt hij meer over zijn werk.

Cameramaker

In zijn loopbaan als camerareparateur heeft de inmiddels 76-jarige Gian Luigi Carminati al duizenden kapotte camera’s voorbij zien komen. In een kleine werkplek in het Noord-Italiaanse Milaan ontvangt hij vele camera’s om ze vervolgens te repareren. Door zijn vele jaren ervaring is hij er achter gekomen dat zijn grote liefde vooral bij de analoge camera’s ligt. De cameramaker heeft geen website, heeft nog nooit geadverteerd en gebruikt geen mobiele telefoon. De mensen komen bij hem door mond op mond reclame.

Herinneringen

In de video vertelt hij niet alleen over zijn werkzaamheden, hij kijkt ook terug naar de tijd dat de digitale camera ontwikkeld werd. Hij ziet niet zoveel in de digitale fotografie. Hij vertelt dat je als fotograaf verrast wil worden door de beelden die je maakt.

 

Regie: David Drills
Geschreven door: Chiara Porro en David Drills
Editing: Didier Tommasi
Color Grading: Alessandro Siano

afbeelding van Fokelien Broekstra

Fokelien Broekstra | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fokelien