Opvolger in de Canon PowerShot G9-serie gepresenteerd

Opvolger in de Canon PowerShot G9-serie gepresenteerd

Fokelien Broekstra 885
Canon liet vandaag weten dat de PowerShot G9 een opvolger krijgt. Deze nieuwe camera gaat de PowerShot G9 X Mark II heten. Het is volgens Canon een ultraslanke krachtige compactcamera met een retro-uitstraling.

Eigenschappen

Met de PowerShot G9 X Mark II kun je razendsnelle continu-opnames maken tot wel 8,2 beelden per seconden. Een grote 1,0-type 20,1 Megapixel CMOS-sensor en de Canon DIGIC 7-processor zorgen dat de prestaties van hoogstaande kwaliteit zijn. De camera beschikt daarbij over een drie keer optische zoom en heeft een groothoekmogelijkheid van 28mm. Door deze lenskeus is de camera zowel geschikt voor landschapsfotografie als portretten.

Lichtgevoelig

De lens beschikt over een diafragma van f/2.0 hierdoor kun je ook op momenten met minder licht nog goede foto’s maken. Hierdoor kun je ’s avonds en ’s nachts langer met een lage ISO-waarde blijven werken. Door de diafragma van f/2.0 kun je bij portretten prachtige Bokeh in je foto realiseren.

Video

Daarnaast kun je met de camera prachtige filmbeelden maken. Door Canon’s Dynamic Images Stabilizer kun je zelfs als je aan het bewegen bent stabiele beelden maken. Dit wordt door de camera gecompenseerd.

Body

De body van de camera is 25 procent dunner dan zijn voorganger. Met een gewicht van 206 gram kun je de camera daarom prima meenemen in je jaszak. Daarnaast heeft de camera een LCD-touchscreen om het gebruik te vergemakkelijken. De ingebouwde Lens Controle Ring geeft je snel controle over de diafragma, sluitertijd en zoom.

Wi-Fi

Door de Wi-Fi-knop kun je gemakkelijk foto’s op social media plaatsen. Daarnaast kun je via Dynamic NFC snel je telefoon met je camera te verbinden. Dit kun je doen door de twee apparaten tegen elkaar aan te houden. Via de verbinding kun je constant blijven verbinden met je camera.

Beschikbaarheid

De PowerShot G9 X Mark II is vanaf februari 2017 beschikbaar. De verkoopadviesprijs is €519,-
Voor meer informatie over de camera kun je terecht op de website van Canon.
 

afbeelding van Fokelien Broekstra

Fokelien Broekstra | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fokelien