Opvallend: Lens doorgesneden met waterstraal

Opvallend: Lens doorgesneden met waterstraal

Senta Bemelman 459
Cameralenzen zijn tegen veel zaken bestand, maar niet tegen alles. Kijk snel hoe een lens doormidden wordt gesneden met een hogedruk waterstraal.

Wanneer water met hoge druk wordt afgevuurd, verandert een waterstraal in een vlijmscherp mes waartegen weinig producten bestand zijn. Ook de lens van je camera is binnen iets binder dan twee minuten doormidden met behulp van een zogeheten waterjet.

Interessant

Het doorsnijden van lenzen en apparatuur is uiteraard een pijnlijk gezicht voor fotografen. Maar heeft ook een interessante kant, omdat alle technologie die schuilgaat aan de binnenkant van je lens zichtbaar wordt. Bekijk de interessante video snel hieronder!

 

Deze video’s zijn in het Engels, maar gemakkelijk met Nederlandse ondertiteling te bekijken. Klik op het knopje met ‘CC’ en Engelse ondertiteling verschijnt. Klik vervolgens op het tandwielicoontje om de instellingen aan te passen. Kies voor de optie ‘subtitles’ om de ondertiteling aan te passen en gebruik de  ‘auto translate’ optie om de tekst in een andere taal te krijgen. Lukt dit niet in het venster op onze website, klik dan op de YouTube-knop om naar de originele videolocatie te gaan. Hier kun je op de bovenstaande manier de ondertiteling aanpassen. Bij sommige video’s werkt de vertaalfunctie niet optimaal, waardoor je soms vreemde zinnen voorbij ziet komen. Voor het grootste gedeelte levert de vertaalfunctie echter een prima resultaat op en is de ondertiteling goed te begrijpen.

afbeelding van Senta Bemelman

Senta Bemelman | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Senta