Oppassen: toerist krijgt flinke boete na dronevlucht

Oppassen: toerist krijgt flinke boete na dronevlucht

Martijn Bastianen 842
Een Franse toerist is gearresteerd in Rome nadat hij met zijn drone foto’s wilde maken van het Colosseum. Hij vloog met zijn apparaat over het eeuwenoude monument wat verboden is in Italië. In de wet staat beschreven dat je een boete van maar liefst 113.000 euro kan krijgen voor dit misdrijf.

Toen de toerist zijn drone weer aan de grond zette, werd hij meteen opgepakt. Hij werd beschuldigd van het overtreden van de Italiaanse luchtvaartwet. Zijn drone is meteen afgepakt.

ENAC

‘Toeristen worden wel vaker gepakt wanneer ze met hun drone aan het vliegen zijn’ vertelt een woordvoerder van de Italiaanse burgerluchtvaartautoriteit ENAC tegen The Local. ‘Voor de meeste stedelijke vluchten moeten de mensen toestemming hebben. Willen ze toch vliegen met hun drone, moeten ze eerst zorgvuldig onze richtlijnen lezen.’ In deze richtlijnen staat dat de drone niet hoger dan 70 meter mag vliegen en niet verder dan 150 meter van de piloot af mag staan. Ook mogen ze niet binnen 80 meter van private eigendommen komen.

Eerdere voorvallen

Het komt wel vaker voor. In Milaan werd een Koreaanse toerist opgepakt. Ook in het Vaticaan werd een aantal Israëlische toeristen in de kraag gevat door de politie. Met andere woorden; let op met je dronevlucht!

afbeelding van Martijn Bastianen

Martijn Bastianen | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Martijn

afbeelding van JazzKatua

Wow, een 'Colossale' boete!