Welk cameramerk past bij jou?

Op welke manier kun je het beste een merk camera kiezen?

Fokelien Broekstra 433
Het is een vraag die moeilijk te beantwoorden is. De ene fotograaf zweert bij Nikon, de ander bij Canon en weer een ander kiest voor Sony of Pentax. Er zijn erg veel mogelijkheden, waardoor het moeilijk kan zijn een keus te maken. Wij helpen je met een paar handige tips op weg.

Allemaal goed

Je hoeft een bepaald merk niet te laten liggen omdat het niet goed zou zijn. Alle merken camera’s zijn gewoon goed. Het is dus maar net welke camera het beste bij je past en waar jij de beste ervaring mee hebt. 

Fotografievriend

Misschien heb je mensen om je heen die regelmatig met een camera op pad zijn. Vrienden, familie of kennissen. Je hebt vast gezien dat zij al een groot assortiment aan lenzen hebben. Dit kan handig zijn voor jou. Als je net een camera koopt, ga je waarschijnlijk niet gelijk een hele verzameling aan lenzen kopen. Je kunt van een fotografievriend misschien eens een lens lenen om te kijken of het iets voor je is, of hij of zij kan je van tips voorzien. Dit kan handig zijn voor jou en je fotografievaardigheden. Als je met hetzelfde merk fotografeert werken de instellingen bijna hetzelfde waardoor je makkelijker geholpen kan worden.

Fotozaak

Heb je geen mensen in je omgeving die al actief aan het fotograferen zijn of twijfel je nog over de merkkeuze? Ga dan naar een fotozaak, neem camera’s in je hand en kijk wat het beste aanvoelt. Je zult merken dat de ene camera beter in je hand ligt dan de ander. Vraag of je een paar foto’s mag maken zodat je even rustig door het menu heen kan scrollen. Je merkt vanzelf welk merk het beste bij jou past.

Review

Heb je een aantal camera’s in je hoofd, maar kom je er niet uit welke keus je moet maken? Lees dan ook eens reviews op het internet. Soms zijn er zelfs vergelijkingen gemaakt tussen twee modellen waardoor je gemakkelijk kan lezen welke voordelen de ene camera heeft ten opzichte van de ander. Natuurlijk zal de ene persoon positiever zijn dan de ander. Maar door ervaringen van verschillenden mensen kun jij wel weer leren.

Met welk merk camera fotografeer jij? Waarom heb je de keus gemaakt?

Lees ook: 5 Goede camera's onder de 400 euro

afbeelding van Fokelien Broekstra

Fokelien Broekstra | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fokelien