Oorlogsfotograaf: Kind krijgen laat visie veranderen

Oorlogsfotograaf: Kind krijgen laat visie veranderen

Fokelien Broekstra 408
Als je regelmatig in een conflictgebieden bent voor je werk als fotograaf. Heb je jezelf geleerd dat je soms je gevoel even uit moet schakelen. Benjamin Lowy en Mavi Lacar zijn een stel en werken allebei als fotograaf regelmatig in het buitenland. Hun visie op de wereld veranderde toen hun eerste kind werd geboren.

Van conflictfotograaf naar vader

De denkwijze van Benjamin Lowy veranderde volledig toen hij vader werd. Hij wilde dichter bij zijn kinderen zijn en niet alleen de horror in de wereld fotograferen. Benjamin vertelt dat hij als vader ook de schoonheid op wil gaan zoeken, om dit ook mee te kunnen geven aan zijn kinderen later. 

Kort inspirerende film

Benjamin Lowy en Marvi Lacar maakten een kort inspirerend filmpje waarin Lowy aan het woord is over zijn verandering in denkwijze. Hij vertelt de kijkers dat het voor zijn kinderen niet uitmaakt waar hij heen moet voor een fotoreportage, voor hun blijft het feit er dat hij weg is van huis. Hij vertelt ook dat zijn kinderen hem een nieuwe kijk op de wereld hebben gegeven. Het krijgen van kinderen was voor de twee geliefden echt een life changer. 

 

 Heb jij door een bijzondere gebeurtenis weleens een andere kijk op de wereld gekregen? 

 

afbeelding van Fokelien Broekstra

Fokelien Broekstra | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fokelien